Gegrilde zalmfilet met perzik-avocado salsa
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
  • Salsa-ingrediëntenmax. 2 perziken (in kleine blokjes gesneden), max. 25 g avocado (in blokjes gesneden), max. 10 g rode ui (in blokjes gesneden), max. 1 chilipepertje (fijn gehakt), max. 1 eetlepel citroensap, max. 1 handje koriander (fijn gehakt) en peper
  • Max. 120g Wilde zalmfilet
  • Max. 1el Olijfoliekoud geperst (extra vergine)
  • Max. 1el Citroensap
  • Kruidenpaprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder en cayennepeper
Instructies
  1. Meng de salsa ingrediënten en zet de salsa in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
  2. Wrijf de zalmfilet in met olie en citroensap en bestrooi hem met de kruiden.
  3. Verhit een grilpan en gril de gekruide zalmfilet zo’n 3-4 minuten per kant olie (tot deze een kleurtje krijgt en gaar is van binnen).
  4. Schep de gegrilde zalmfilet op je bord, verdeel de perzik-avocado salsa over de vis en serveer!