Gegrilde zalmfilet met perzik-avocado salsa
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Salsa-ingrediënten
max. 2 perziken (in kleine blokjes gesneden), max. 25 g avocado (in blokjes gesneden), max. 10 g rode ui (in blokjes gesneden), max. 1 chilipepertje (fijn gehakt), max. 1 eetlepel citroensap, max. 1 handje koriander (fijn gehakt) en peper
Max. 120
g
Wilde zalmfilet
Max. 1
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 1
el
Citroensap
Kruiden
paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder en cayennepeper
Instructies
Meng de salsa ingrediënten en zet de salsa in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
Wrijf de zalmfilet in met olie en citroensap en bestrooi hem met de kruiden.
Verhit een grilpan en gril de gekruide zalmfilet zo’n 3-4 minuten per kant olie (tot deze een kleurtje krijgt en gaar is van binnen).
Schep de gegrilde zalmfilet op je bord, verdeel de perzik-avocado salsa over de vis en serveer!
Gerelateerd