Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Wilde zalmfilet
- Max. 0.5 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 1 el Citroenrasp van een biologische citroen
- Min. 200 g Bloemkool tot korrels geraspt of vermalen
- Salsa-ingrediënten max. 300 g papaya (in blokjes gesneden), min. 100 g cherrytomaatjes (in kwartjes gesneden), max. 25 g avocado (in blokjes gesneden), koriander (fijn gehakt), max. 1 bosuitje (in dunne ringetjes gesneden en max. 1 eetlepel citroensap
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en stoom de bloemkoolkorrels hierboven gaar.
- Meng de korrels met citroensap, citroenrasp en knoflook en zet dit apart.
- Verhit een grilpan, wrijf de visfilet in met de olie, peper en zout en gril deze zo'n 5-7 minuten (tot de vis gaar is en een kleurtje heeft gekregen aan beide kanten).
- Meng in de tussentijd de salsa-ingrediënten en zet dit mengsel in de koeling, zodat alle smaken op elkaar in kunnen werken.
- Leg de gegrilde zalm na bereiding op je bord, schep de bloemkoolrijst erbij, verdeel de salsa over de vis en serveer!
Deel dit Recept
Add comment