Gegrilde zalm met asperges en druivensalsa
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Max. 120
g
Wilde zalmfilet
Min. 200
g
Groen asperges
houtige delen verwijderd
Max. 0.5
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Een snufje
Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Salsa-ingrediënten
max. 150 g ontpitte druiven (in kwartjes gesneden), max. 10 g rode ui (gesnipperd), min. 1 handje basilicum (fijn gehakt), max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, ongeraffineerd mineraalzout en peper
Instructies
Meng de salsa ingrediënten en zet de salsa in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
Wrijf de zalmfilet in met zout, peper en olijfolie en gril deze zo’n 4 minuten (tot deze goudbruin kleurt).
Gril de andere kant vervolgens 2-3 minuten (tot de gehele zalmfilet gaar is) en laat hem een half minuutje rusten.
Gril de asperges, zodat ook deze (beet)gaar zijn en serveer de gegrilde zalm en asperges samen met de druivensalsa.
Gerelateerd