Gegrilde komkommer met za’atar
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Min. 1
Komkommer
gehalveerd en uitgehold
Een snufje
Ongeraffineerd ineraalzout en peper
Max. 200
g
Griekse yoghurt (0% vet)
uitgelekt
Min. 1
handje
Bieslook
fijn gehakt
Een snufje
Za’atar
Max. 1
el
Citroensap
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Rauw sesamzaad
Instructies
Bestrooi de gehalveerde, uitgeholde komkommer met zout en laat dit een tijdje intrekken.
Spoel het zout van de komkommer en laat de komkommer drogen.
Meng de uitgelekte yoghurt met de za’atar, de bieslook en de peper en besprenkel de komkommer met het citroensap en de olie.
Verhit een gilpan en gril de komkommer tot deze een kleurtje krijgt en rondom wat krokant begint te worden.
Leg de gegrilde komkommer helften op je bord, schep de kruidige, dikke yoghurtsaus in de holtes van de komkommer, bestrooi met de sesam en serveer!
Gerelateerd