Gegrilde kip met aubergine en frambozen-abrikozen salsa
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
  • Salsa-ingrediëntenmax. 150g frambozen, max. 1 abrikoos (fijn gesneden), max. 10 g rode ui (gesnipperd), kaneel, max. 1 chilipepertje (fijn gehakt) en max. 1 eetlepel (appel)azijn
  • Max. 1 Auberginein stukjes gesneden
  • Max. 120g Kipfilet
  • Max. 1el Olijfoliekoud geperst (extra vergine)
  • Kruidenmax. 150g frambozen, max. 1 abrikoos (fijn gesneden), max. 10 g rode ui (gesnipperd), kaneel, max. 1 chilipepertje (fijn gehakt) en max. 1 eetlepel (appel)azijn
Instructies
  1. Verhit de olie in een grilpan, gril de auberginestukjes tot ze zacht beginnen te worden en een kleurtje krijgen en haal ze vervolgens uit de pan.
  2. Meng in de tussentijd de salsa ingrediënten en zet de salsa in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
  3. Wrijf de kipfilet in met de kruiden en gril deze zo’n 15-20 minuten in de achtergebleven olie (tot deze gaar is van binnen).
  4. Serveer de gegrilde kip en auberginestukjes samen met de frambozen-abrikozen salsa.