Gegrilde garnalen met pompoen en frambozensalsa
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Salsa-ingrediënten
max. 300 g frambozen, max. 10 g rode ui (gesnipperd), max. 10 g knoflook (geperst), max. 1 chilipepertje (fijn gehakt), max. 1 eetlepel citroensap, max. 1 eetlepel citroenrasp (van een biologische citroen), max. 1 handje koriander (grof gehakt)
Min. 200
g
Pompoen
in partjes gesneden
Max. 120
g
Garnalen
gepeld
Max. 1
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Een snufje
Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Instructies
Verhit de olie in een grilpan, gril de pompoenpartjes tot ze zacht beginnen te worden en een kleurtje krijgen en haal ze vervolgens uit de pan.
Meng in de tussentijd de salsa ingrediënten en zet de salsa in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.
Bestrooi de garnalen met zout en peper en gril deze zo’n 5-7 minuten in de achtergebleven olie (tot ze een kleurtje krijgen).
Serveer de gegrilde garnalen en pompoenpartjes samen met de frambozen salsa.
Gerelateerd