Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Garnalen gepeld
- Max. 1 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Een snufje Gemberpoeder
- Een snufje Chilipepervlokjes
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 1 el Citroenrasp van een biologische citroen
- Min. 200 g Bloemkool tot korrels gemalen of geraspt
- Salsa-ingrediënten max. 300 g papaya (in blokjes gesneden), min. 2 chilipepers (fijn gehakt), koriander (fijn gehakt), min. 1 bosuitje (in dunne ringetjes gesneden en max. 1 eetlepel citroensap
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en stoom de bloemkoolkorrels hierboven gaar.
- Meng de korrels met gemberpoeder en chilipepervlokjes en zet dit apart.
- Verhit een grilpan, meng de garnalen met olie, gemberpoeder, chilipepervlokjes, citroenrasp, citroensap, peper en zout en gril deze zo'n 3-4 minuten (tot de garnalen gaar zijn en een kleurtje hebben gekregen).
- Meng in de tussentijd de salsa-ingrediënten en zet dit mengsel in de koeling, zodat alle smaken op elkaar in kunnen werken.
- Leg de gegrilde garnalen na bereiding op je bord, schep de bloemkoolrijst erbij, verdeel de salsa over de garnalen en serveer!
Deel dit Recept
Add comment