Porties |
Ingrediënten
- Max. 200 g Pruimtomaten in stukjes gesneden
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 200 g Komkommer fijn gesneden
- Max. 1 el Basilicum fijngehakt
- Max. 1 el Tijm fijn gehakt
- Max. 1 Laurierblad
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 1 Rood pepertje fijn gehakt
- Max. 1 Rode paprika fijn gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 55 g Mozarella in stukjes gesneden
Ingrediënten
|
Instructies
- Doe de gesneden tomaten, de tomatensaus, de komkommer, de basilicum, de tijm, het laurierblad en de azijn in een kom en meng ze goed.
- Verhit de helft vd olie in een pan en fruit hierin het fijn gehakte pepertje, de uisnippers en de knoflook een aantal minuten.
- Doe de inhoud van de pan bij in de kom met groenten, bestrooi het geheel met zout en peper, meng alle ingrediënten goed door elkaar en plaats deze mengeling minimaal een uur in de koeling.
- Haal na het koelen het laurierblad uit het groentenmengsel.
- Doe het gekoelde groentenmengsel in een keukenmachine en pureer dit tot een egale soep.
- Zeef de soep.
- Giet de gekoelde, gezeefde soep in een kom, garneer met de mozzarella en besprenkel met de andere helft vd olie.
Deel dit Recept
Add comment