Couscous salade met pompoen, kip en Baharat
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Min. 200
g
Bloemkool- of broccolirijst
Max. 1
el
Kipfilet
Max. 300
g
Pompoen
in blokjes gesneden
Max. 10
g
Rode ui
gesnipperd
Kruiden
Baharat kruiden en peper
Min. 1
handje
Peterselie
grof gehakt
Max. 1
el
(Appel)azijn
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verhit de helft vd olie in een pan en fruit de uisnippers.
Meng de uisnippers met de resterende olie, de pompoenblokjes en de helft vd kruiden en verdeel de kruidige blokjes over de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en rooster de pompoenblokjes in 30 minuten gaar.
Verhit in de tussentijd de achtergebleven olie opnieuw, wrijf de kipfilet in met de resterende kruiden en bak deze gaar.
Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem vervolgens in blokjes.
Breng ook een laagje water aan de kook en stoom de bloemkoolrijst of broccolirijst boven dit water gaar.
Doe de gare couscous in en kom en meng dit met de overige ingrediƫnten.
Plaats de salade in de koeling, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken, schep de salade na een tijdje koelen op je bord en serveer!
Gerelateerd