Couscous met paprika en kaneel
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Blaker de paprika’s rondom zwart boven het gasfornuis.
  2. Doe de zwart geblakerde paprika’s in een afsluitbare zak en laat het velletje van de paprika’s in zo’n 10 minuten los stomen.
  3. Verwijder het velletje van de paprika’s, verwijder ook de zaadlijsten en snijd het resterende vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Meng de blokjes met de pistachenoten en de fetablokjes en zet dit mengsel apart.
  5. Schep de bloemkoolkorrels in een kom, begiet deze met heet water en de Italiaanse tuinkruiden, dek de kom af en laat de korrels het vocht vervolgens opnemen en op die manier gaar worden.
  6. Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de uisnippers.
  7. Voeg de gehalveerde tomaatjes en een snuf kaneel toe en roerbak dit zo’n 10 minuten (op laag vuur).
  8. Voeg de gare bloemkoolcouscous samen met de peterselie toe en roer door.
  9. Schep de couscous op je bord, verdeel het gegrilde paprika-feta-pistache mengsel over de couscous en serveer!