Porties |
- Max. 100 g Pompoen in stukjes gesneden
- Max. 100 g Courgette geraspt en uitgeknepen
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 2 Eieren
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Kerriepoeder
- Een snufje Garam Masala komijn, koriander, kardemom, peper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers met zout.
- Voeg de knoflook met wat kerriepoeder toe en bak dit even mee.
- Voeg de pompoenstukjes toe samen met een beetje water, zodat de pompoen gaar kan worden zonder droog te koken.
- Voeg (wanneer de pompoen bijna gaar is) de courgette-rasp toe.
- Giet de groenten af, zodra beide groentesoorten gaar zijn en breng op smaak met zout en garam masala.
- Klop de eieren los.
- Roer de eieren door de groenten en giet dit mengsel vervolgens in de cakevorm.
- Zet de cake zo'n 25 minuten in de voor verwarmde oven.
- Laat de cake goed afkoelen alvorens je hem in portie-plakken snijdt en verpakt.
Maak je meteen een cake met meerdere porties?
Wanneer je na bereiding de cake vervolgens in portie-plakken snijdt, kan je deze portie-plakken afzonderlijk lucht- en vochtdicht bewaren in de koeling (een aantal dagen) en heb je een aantal dagen een makkelijke, voedzame snack zo voor het grijpen!
Add comment