Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 10 g Rode ui gesnipperd
- Max. 200 g Venkel fijn gehakt
- Max. 90 g Tonijn op waterbasis zonder additieven
- Max. 0.5 Ei
- Min. 1 handje Tijm fijn gehakt
- Een snufje Peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook samen met de uisnippers en de venkelstukjes zo'n 7-10 minuten.
- Laat dit mengsel afkoelen en schep het vervolgens (inclusief de olie) in een kom.
- Klop de eieren los en voeg ook deze toe aan de kom.
- Meng de inhoud van de kom vervolgens (met koele, vochtige handen) met de tonijn, tijm en peper.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier, druk hier het tonijnmengsel in en dek het af met folie.
- Plaats het tonijnbrood ongeveer 45 minuten in de voor verwarmde oven.
- Verwijder het folie en zet het brood vervolgens nog 15 minuten in de oven.
- Laat het brood goed afkoelen alvorens hem in portie-plakken te verdelen, verpakken en (eventueel) in te vriezen voor latere momenten.
Deel dit Recept
Add comment