Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Wilde zalmfilet
- Max. 2 el Citroensap
- Max. 1 stronkje Broccoli in roosjes gesneden
- Max. 1 el Peterselie fijn gehakt
- Max. 1 el Citroenrasp van een biologische citroen
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 25 g Avocado in plakjes gesneden
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg deze in een diep bord.
- Bestrooi de plakjes met zout en besprenkel met een eetlepel citroensap.
- Laat de zalmplakjes 10-30 minuten garen in het citroensap (dit proces heet ceviche).
- Maal in de tussentijd de broccoli in een keukenmachine tot korrels en stoom deze beetgaar.
- Doe de beetgare broccolikorrels in een kom en meng deze met citroensap, citroenrasp, olie en peterselie en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de broccolirijst over je bord en verdeel hier de gegaarde zalmfilet en avocadoplakjes over.
Deel dit Recept
Add comment