Broccolirijst met asperges en feta
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 300
g
Bloemkool
tot korrels geraspt
Max. 200
g
Broccoli
fijn gemalen
Min. 1
handje
Munt
fijn gehakt
Min. 1
handje
Bieslook
fijn gehakt
Min. 200
g
Asperges
houtige delen verwijderd
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 1
el
Citroensap
Max. 75
g
Light feta
verkruimeld
Een snufje
Peper
Instructies
Meng de bloemkool- met de broccolikruimels en stoom de kruimels boven kokend water beetgaar.
Meng de helft vd olie met het citroensap en de verse kruiden en zet dit apart.
Verhit de resterende olie in een pan, voeg de asperges toe, bestrooi ze met peper en bak ze in zo’n 7 minuten beetgaar.
Meng de kruidige olie door de broccolirijst, schep de broccolirijst op een bord, verdeel de asperges en de feta over de rijst en serveer!
Gerelateerd