Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Wilde zalmfilet
- Max. 400 g Broccoli in roosjes gesneden
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Basilicum grof gehakt
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 50 g Bosui in ringetjes gesneden
- Max. 10 g Rauwe pijnboompitten
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en kook de broccoli in 10-15 minuten gaar.
- Bestrooi de zalm in de tussentijd met zout en peper en smeer hem in met de olie.
- Bak de zalm zo'n 3 minuten per kant.
- Stamp de broccoli fijn met een beetje achtergehouden kookvocht.
- Doe de basilicum samen met het citroensap in een keukenmachine en pureer dit.
- Roer de basilicumpuree samen met de bosui door de broccolipuree.
- Schep de broccolipuree op je bord, leg de gebakken zalm op de puree en garneer met de pijnboompitjes.
Deel dit Recept
Add comment