Broccoli-spinazie stamppot
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Min. 300
g
Broccoli
in roosjes gesneden
Min. 200
g
Bladspinazie
Max. 120
g
Naturel tofu
in bokjes gesneden
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Rauwe hazelnoten
Een snufje
Peper
Instructies
Breng een laagje water aan de kook, voeg de broccoli roosjes toe en kook deze in zo;n 15 minuten gaar.
Giet de broccoli af, maar bewaar een klein beetje kookvocht en stamp mbv dat vocht de gare broccoli tot puree.
Voeg de spinazie en de peper toe aan de nog warme puree en roer dit door, zodat de spinazie door de hitte kan gaan slinken.
Verhit in de tussentijd de olie in een pan, voeg de tofu blokjes toe en bak deze rondom bruin.
Schep de stamppot op je bord, verdeel de tofu blokjes en de hazelnoten over de stamppot en serveer!
Gerelateerd