Broccoli-rijst met garnalen
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Max. 1
stronkje
Broccoli
in roosjes gesneden
Max. 50
g
Lente-ui
in ringetjes gesneden
Max. 120
g
Garnalen
gepeld
Max. 1
el
Ongezoete, glutenvrije sojasaus
(Tamari)
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Aziatische saus-ingrediënten
max. 1 eetlepel ongezoete sojasaus (Tamari), max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 10 g knoflook (geperst), 5-kruidenpoeder (peper, steranijs, kruidnagel, kaneel en venkelzaad), een paar druppels tabasco, ongeraffineerd mineraalzout
Instructies
Meng de saus-ingrediënten met de sojasaus.
Doe de broccoli-roosjes in een keukenmachine en maal deze tot kruimeltjes.
Verhit de olie in een pan en roerbak de garnalen tot ze roze kleuren.
Zet het vuur lager, voeg de saus en roer door.
Voeg de lente-ui-ringetjes en de broccoli-kruimeltjes toe, roerbak dit zo’n 2 minuten mee en serveer!
Gerelateerd