Porties |
Ingrediënten
- Max. 90 g Mager rundergehakt
- Max. 0.5 Ei
- Max. 200 g Boerenkool fijn gehakt
- Max. 1 Rood pepertje fijn gehakt
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Gehaktbrood-kruiden peterselie, tijm, chilipoeder, italiaanse tuinkruiden, paprikapoeder, ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Ongezoete, glutenvrije sojasaus (Tamari)
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Topping-ingrediënten max. 1 eetlepel tomatenpuree (zonder additieven), max. 1 eetlepel mosterd (zonder additieven), max. 1 fijn gemalen chilipepertje
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten (behalve de topping-ingrediënten) in een kom en meng dit goed (met vochtige, koele handen).
- Druk dit kruidige gehaktmengsel in je cakevorm en zet de cakevorm in de voorverwarmde oven.
- Vermeng in de tussentijd de topping-ingrediënten met elkaar en bestrijk de bovenkant van het gehaktbrood (na zo'n 35 minuten in de oven) met de topping.
- Plaats het gehaktbrood vervolgens nog 10 minuten in de oven en klaar is het boerenkool-gehaktbrood!
Deel dit Recept
Add comment