Recept Afdrukken
Bloemkooltortilla
Bloemkooltortilla
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Porties
Ingrediënten
Bloemkooltortilla
Instructies
  1. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal deze tot korrels.
  2. Doe de bloemkoolkorrels met zo'n 4 eetlepels water in een pan en breng dit aan de kook.
  3. Haal de pan van het vuur, doe een deksel op de pan en laat de korrels zo'n 5 minuten stomen.
  4. Klop de eieren los in een kom.
  5. Doe de met vocht geabsorbeerde bloemkoolkorrels na 5 minuten in een theedoek en knijp het vocht er zo goed mogelijk uit.
  6. Meng de uitgeknepen bloemkoolkorrels met de los geklopte eieren en de fijn gesneden lente-ui en bestrooi dit met zout en peper.
  7. Verhit de olie in een pan en giet het tortilla-beslag in de pan.
  8. Bak de tortilla zo'n 2-3 minuten aan een kant en draai hem vervolgens voorzichtig om.
  9. Bak de andere kant tot ook deze gaar is, vul de tortilla met in reepjes gesneden (rauwe of roergebakken) groenten en smullen maar!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!