Porties |
Ingrediënten
- Max. 200 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 2 Eieren
- Max. 50 g Lent-ui fijn gesneden
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal deze tot korrels.
- Doe de bloemkoolkorrels met zo'n 4 eetlepels water in een pan en breng dit aan de kook.
- Haal de pan van het vuur, doe een deksel op de pan en laat de korrels zo'n 5 minuten stomen.
- Klop de eieren los in een kom.
- Doe de met vocht geabsorbeerde bloemkoolkorrels na 5 minuten in een theedoek en knijp het vocht er zo goed mogelijk uit.
- Meng de uitgeknepen bloemkoolkorrels met de los geklopte eieren en de fijn gesneden lente-ui en bestrooi dit met zout en peper.
- Verhit de olie in een pan en giet het tortilla-beslag in de pan.
- Bak de tortilla zo'n 2-3 minuten aan een kant en draai hem vervolgens voorzichtig om.
- Bak de andere kant tot ook deze gaar is, vul de tortilla met in reepjes gesneden (rauwe of roergebakken) groenten en smullen maar!
Deel dit Recept
Add comment