Bloemkoolstamppot met prei, oesterzwammen en rosbief
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Min. 300
g
Bloemkool
in roosjes gesneden
Min. 200
g
Prei
in ringetjes gesneden
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 20
g
Kokosmelk
Max. 120
g
Naturel rosbief
zonder additieven
Min. 150
g
Oesterzwammen
grof gehakt
Een snufje
Peper
Instructies
Breng een laagje water aan de kook en kook de bloemkool in 10-15 minuten gaar.
Verhit in de tussentijd de olie in een pan en stoof de preiringetjes in 5-7 minuten gaar.
Voeg de oesterzwamstukjes en een snuf peper toe en bak dit mee tot ze beginnen te slinken.
Giet in de tussentijd de bloemkoolroosjes af, voeg de kokosmelk toe en stamp dit tot een puree.
Schep de inhoud van de pan door de puree, schep de stamppot op je bord en serveer!
Gerelateerd