Bloemkoolstamppot met paksoi
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Min. 300
g
Bloemkool
in roosjes gesneden
Min. 250
g
Champignons
in kwartjes gesneden
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Min. 200
g
Paksoi
in reepjes gesneden
Max. 0.5
el
Kokos;/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 20
g
Kokosmelk (zonder additieven)
Een snufje
Nootmuskaat
Een snufje
Peper
Specerijen
gemberpoeder en komijnzaad
Max. 120
g
Naturel tofu
in blokjes gesneden
Instructies
Breng een laagje water aan de kook, voeg de bloemkool roosjes toe en kook deze in 10-15 minuten gaar.
Giet de roosjes af en houd ze warm.
Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers toe en fruit deze een aantal minuten.
Voeg de tofu blokjes en de specerijen toe en bak de blokjes rondom bruin.
Voeg de champignon stukjes en de paksoi reepjes toe en laat deze al roerend slinken.
Voeg de kokosmelk en een snuf nootmuskaat en peper toe aan de gare bloemkool roosjes en stamp de roosjes tot een puree.
Roer het groenten-tofu mengsel door de puree, schep de stamppot op je bord en serveer!
Gerelateerd