Porties |
Ingrediënten
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 200 g Prei in ringetjes gesneden
- Min. 250 g Champignons in kwartjes gesneden
- Max. 120 g Kipfilet in blokjes gesneden
- Kruiden kerriepoeder, kurkuma en peper
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 10 g Knoflook geperst
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een laagje water met een deel vd kruiden erin gestrooid aan de kook.
- Voeg de bloemkool toe, kook dit in zo'n 8 minuten beetgaar en giet af (maar bewaar een beetje kookvocht).
- Meng de kipblokjes met de helft vd olie en nog een deel vd kruiden en laat dit een tijdje marineren.
- Verhit de resterende olie in een pan, voeg de gemarineerde kipblokjes toe en bak deze in een aantal minuten rondom bruin.
- Voeg de champignonkwartjes toe en bak deze zo'n 4 minuten mee.
- Voeg de prei en knoflook toe en bak deze mee tot de prei zacht wordt.
- Pureer de bloemkool tot een puree samen het achtergehouden kookvocht en nog wat kruiden.
- Verdeel het kip-groentenmengsel uit de pan over de bodem van een ovenschaal en besprenkel dit met het citroensap.
- Verdeel de bloemkoolpuree over de laag met kip en groenten, zodat het deze laag afdekt.
- Plaats de ovenschaal zo'n 15 minuten in de oven (tot de puree een kleurtje begint te krijgen).
- Schep de inhoud van de ovenschaal op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment