Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 Venkelknol in blokjes gesneden
- Een snufje Venkelzaad
- Min. 200 g Bloemkool tot korrels geraspt of gemalen
- Max. 10 g Parmezaanse kaas geraspt
- Max. 100 g Garnalen gepeld
- Een snufje Italiaanse tuinkruiden
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Koko/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Verhit de olie in een pan, voeg de venkelblokjes en het venkelzaad toe en roerbak dit 2 minuten.
- Voeg de bloemkoolkorrels toe en bak deze mee tot ze een kleurtje krijgen.
- Giet het kruidige water toe aan de pan tot de bloemkoolkorrels onder een laagje kruidig vocht staan en laat dit pruttelen tot de bloemkoolkorrels het vocht hebben opgenomen en gaar zijn.
- Roer de garnalen door de bloemkoolrisotto en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de risotto op je bord, garneer met de kaas en serveer!
Deel dit Recept
Add comment