Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 el Ongezoete sojasaus (Tamari)
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Gemberpoeder
- Max. 120 g Wilde zalmfilet in stukjes gesneden
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 400 g Bloemkool tot korrels geraspt of vermalen
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 100 g Prei in ringetjes gesneden
- Max. 200 g Shiitakes Grof gesneden
- Max. 100 g Paksoi Grof gesneden
Ingrediënten
|
Instructies
- Vermeng de sojasaus met de azijn, de knoflook en de gemberpoeder.
- Bestrooi de zalmstukjes met zout en peper.
- Vermeng de zalmstukjes vervolgens met het zojuist gevormde mensen en laat dit minimaal 10 minuten marineren.
- Verhit de olie in een pan en voeg de preistukjes toe.
- Roerbak deze een minuutje.
- Voeg de bloemkoolkorrels toe en roerbak deze 5-8 minuten mee.
- Schep de bloemkoolrijst vervolgens in een kom en houd deze warm.
- Doe de paksoi en shiitakes vervolgens in een pan en roerbak deze een minuutje.
- Voeg vervolgens de gemarineerde zalmstukjes toe en bak deze gaar in zo'n 2-3 minuten.
- Schep de bloemkoolrijst (vermengd met prei) op je bord en schep de zalmstukjes samen met de shiitakes en paksoi hier bovenop.
Deel dit Recept
Add comment