Porties |
Ingrediënten
- Min. 200 g Bloemkoolrijst
- Min. 200 g Paksoi in stukjes gesneden
- Max. 200 g Oesterzwammen fijn gesneden
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Min. 1 handje Basilicum grof gehakt
- Min. 1 handje Peterselie grof gehakt
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Kruiden Italiaanse tuinkruiden en peper
- Max. 50 g Magere brie (19+) in stukjes gesneden
Ingrediënten
|
Instructies
- Verhit de olie in een kookpan en en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en na een aantal minuten roeren ook de azijn.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje kokend water toe (tot het laagje rijst onder water staat) en voeg al roerend de kruiden toe.
- Voeg de oesterzwamstukjes en paksoistukjes toe en blijf goed roeren.
- Voeg, nadat het vocht verdampt is, nog een klein laagje water toe, doe de deksel op de pan en laat de bloemkoolkorrels in zo'n 5 minuten garen.
- Verwijder de deksel van de pan en laat het vocht al roerend verdampen.
- Roer de basilicum en peterselie door het rijstgerecht en schep het op je bord.
- Verdeel de briestukjes over de warme rijst, zodat dit wat kan smelten, en serveer!
Deel dit Recept
Add comment