Recept Afdrukken
Bloemkoolpuree met vijgen en kip
Bloemkoolpuree met vijgen en kip
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Bloemkoolpuree met vijgen en kip
Instructies
  1. Breng een laagje water met een snuf zout en Italiaanse kruiden aan de kook.
  2. Voeg de kip toe en kook deze gaar.
  3. Haal de gare kip uit de pan, laat deze afkoelen en scheur hem vervolgens aan flarden.
  4. Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers.
  5. Voeg de gescheurde kip toe en bak dit zo'n 3 minuten mee.
  6. Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat dit al roerend slinken.
  7. Breng in de tussentijd opnieuw een laagje water met zout aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes samen met de knoflook toe.
  8. Kook de bloemkoolroosjes in zo'n 10-15 minuten gaar, giet ze af, voeg de kokosmelk en een snuf peper en zout toe, stamp dit tot een puree en schep de puree op je bord.
  9. Haal de pan met het kip-spinazie mengsel van het vuur, schep de vijgenstukjes door dit mengsel, schep de inhoud van de pan bovenop de bloemkoolpuree en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!