Porties |
Ingrediënten
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 55 g Gedroogde vijgen (zonder additieven) fijn gesneden
- Max. 120 g Kipfilet
- Een snufje Italiaanse tuinkruiden
- Min. 200 g Bladspinazie
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 20 g Kokosmelk (zonder additieven)
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water met een snuf zout en Italiaanse kruiden aan de kook.
- Voeg de kip toe en kook deze gaar.
- Haal de gare kip uit de pan, laat deze afkoelen en scheur hem vervolgens aan flarden.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers.
- Voeg de gescheurde kip toe en bak dit zo'n 3 minuten mee.
- Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat dit al roerend slinken.
- Breng in de tussentijd opnieuw een laagje water met zout aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes samen met de knoflook toe.
- Kook de bloemkoolroosjes in zo'n 10-15 minuten gaar, giet ze af, voeg de kokosmelk en een snuf peper en zout toe, stamp dit tot een puree en schep de puree op je bord.
- Haal de pan met het kip-spinazie mengsel van het vuur, schep de vijgenstukjes door dit mengsel, schep de inhoud van de pan bovenop de bloemkoolpuree en serveer!
Deel dit Recept
Add comment