Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Tilapiafilet
- Min. 200 g Venkel in reepjes gesneden
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 1 el Bieslook fijn gehakt
- Max. 1 el Peterselie fijn gehakt
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk (zonder additieven)
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 2 Pompelmoezen in partjes gesneden tussen de vliesjes in
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water met zout aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 15-20 minuten gaar.
- Giet de roosjes af, voeg de kokosmelk toe, pureer dit en zet de puree vervolgens (met de deksel op de pan) opzij.
- Besprenkel de tilapiafilet met de helft vh citroensap en bestrooi hem met een deel vd bieslook en de peterselie.
- Verhit de helft vd olie in een pan en bak de gekruide tilapiafilet zo'n 3 minuten.
- Draai de tilapiafilet om en bak de andere kant ook nog zo'n 3-4 minuten (tot de vis gaar is).
- Verhit de andere helft vd olie in een andere pan, voeg de venkelreepjes toe, besprenkel deze met de andere helft vh citroensap en met de azijn en laat dit zo'n 5 minuten sudderen.
- Schep de venkel op je bord, schep de bloemkoolpuree en ook de gebakken tilapiafilet erbij en verdeel als laatste de pompelmoespartjes rondom dit alles.
- Garneer met de resterende peterselie en bieslook en serveer!
Deel dit Recept
Add comment