Porties |
Ingrediënten
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 90 g Mager rundergehakt
- Max. 0.5 Ei
- Specerijen kaneel, komijnzaad, kardemom
- Max. 10 g Rauwe pijnboompitten
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 Courgette in lenge plakken gesneden
- Max. 2 stronkjes Witlof gehalveerd
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Min. 200 g Bloemkool tot korrels gemalen
- Kruiden munt, peterselie en koriander (fijn gehakt)
- Max. 1 el Citroensap
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het gehakt met de uisnippers, de knoflook, het ei en wat peper en zout.
- Leg de gehalveerde witlofstronkjes in een ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel over de snijkanten van de witlof.
- Wikkel de courgetteplakken om de met gehakt bedekte witlofstronkjes en besprenkel de omwikkelde stronkjes met de olie.
- Plaats de ovenschaal zo'n 20 minuten in de oven tot de witlof en het gehakt gaar zijn.
- Breng in de tussentijd een laagje water aan de kook, begiet de bloemkoolkorrels met het water en laat deze zo'n 10 minuten wellen.
- Giet het overtollige water af, roer de korrels los met een vork en meng de bloemkoolkorrels met de fijn gehakte kruiden, een snuf peper en citroensap.
- Schep de couscous op je bord, garneer de couscous met de pijnboompitten, leg de geroosterde witlofstronkjes met gehakt naast de couscous en serveer!
Deel dit Recept
Add comment