Recept Afdrukken
Bloemkoolcouscous met witlof en gehakt
Bloemkoolcouscous met witlof en gehakt
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Bloemkoolcouscous met witlof en gehakt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het gehakt met de uisnippers, de knoflook, het ei en wat peper en zout.
  3. Leg de gehalveerde witlofstronkjes in een ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel over de snijkanten van de witlof.
  4. Wikkel de courgetteplakken om de met gehakt bedekte witlofstronkjes en besprenkel de omwikkelde stronkjes met de olie.
  5. Plaats de ovenschaal zo'n 20 minuten in de oven tot de witlof en het gehakt gaar zijn.
  6. Breng in de tussentijd een laagje water aan de kook, begiet de bloemkoolkorrels met het water en laat deze zo'n 10 minuten wellen.
  7. Giet het overtollige water af, roer de korrels los met een vork en meng de bloemkoolkorrels met de fijn gehakte kruiden, een snuf peper en citroensap.
  8. Schep de couscous op je bord, garneer de couscous met de pijnboompitten, leg de geroosterde witlofstronkjes met gehakt naast de couscous en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!