Recept Afdrukken
Bloemkoolbodem pizza met boerenkool en mozzarella
Bloemkoolbodem pizza met boerenkool en mozzarella
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Bloemkoolbodem pizza met boerenkool en mozzarella
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Maal de bloemkool tot korrels, doe de korrels in een kom, voeg het ei en een snuf peper toe en vorm met (koele, vochtige handen) een deeg van dit mengsel.
  3. Leg het deeg op de bakplaat en rol dit uit (met een deegroller) tot een platte, ronde plak (pizzabodem).
  4. Plaats de bloemkoolbodem zo'n 20-25 minuten in de oven (tot deze stevig en goudbruin is geworden) en haal hem vervolgens uit de oven.
  5. Meng de boerenkool met de resterende ingrediënten (m.u.v. de mozzarella en de basilicum) en verdeel dit mengsel over de bloemkoolbodem.
  6. Plaats de bodem nog zo'n 8-10 minuten in de oven (tot de boerenkool krokant is), schep de pizza op je bord, verdeel de mozzarella en basilicum over de pizza en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!