Porties |
Ingrediënten
- Min. 200 g Boerenkool fijn gesneden
- Max. 1 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 1 el Citroensap
- Een snufje Chilipepervlokjes
- Max. 1 el Citroenrasp van een biologische citroen
- Max. 30 g Mozzarella in stukjes gscheurd
- Min. 1 handje Basilicum
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 1 Ei
- Een snufje Peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
- Maal de bloemkool tot korrels, doe de korrels in een kom, voeg het ei en een snuf peper toe en vorm met (koele, vochtige handen) een deeg van dit mengsel.
- Leg het deeg op de bakplaat en rol dit uit (met een deegroller) tot een platte, ronde plak (pizzabodem).
- Plaats de bloemkoolbodem zo'n 20-25 minuten in de oven (tot deze stevig en goudbruin is geworden) en haal hem vervolgens uit de oven.
- Meng de boerenkool met de resterende ingrediënten (m.u.v. de mozzarella en de basilicum) en verdeel dit mengsel over de bloemkoolbodem.
- Plaats de bodem nog zo'n 8-10 minuten in de oven (tot de boerenkool krokant is), schep de pizza op je bord, verdeel de mozzarella en basilicum over de pizza en serveer!
Deel dit Recept
Add comment