Porties |
Ingrediënten
- Min. 300 g Bloemkool tot korrels geraspt
- Max. 1 Aubergine in plakjes gesneden
- Max. 1 Tomaat in plakjes gesneden
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 1 Ei
- Max. 40 g Feta light verkruimeld
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 10 g Rode ui gesnipperd
- Max. 50 g Olijven op waterbasis (zonder additieven) in plakjes gesneden
- Min. 1 handje Oregano fijn gehakt
- Een snufje Peper
- Min. 1 handje Basilicum
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Breng een laagje water aan de kook en stoom de bloemkoolkorrels hierboven in een aantal minuten gaar.
- Schep de gare korrels in een schone theedoek en wring de korrels zo goed mogelijk uit van vocht.
- Doe de droge korrels in een kom, voeg het ei, de knoflook, de helft vd oregano en een snuf peper toe en roer dit door.
- Schep het bloemkoolmengsel op de bakplaat en rol dit uit tot een ronde plak (een ronde bodem).
- Schuif de bloemkoolplak zo'n 25 minuten in de oven om te garen.
- Meng in de tussentijd de tomatensaus met de resterende oregano en een snuf peper.
- Haal de gare bloemkoolbodem uit de oven (na 25 minuten) en besmeer deze met de kruidige saus.
- Verdeel de aubergineplakken, de tomatenplakken, de uisnippers en de olijvenplakjes over de bloemkoolbodem en plaats de bodem vervolgens weer in de oven (dit keer 15-20 minuten).
- Haal de bloemkoolbodem pizza uit de oven, garneer met de fetakruimels en basilicumblaadjes, schep de pizza op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment