Porties |
Ingrediënten
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 75 g Veldsla
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 75 g Feta verkruimeld
- Max. 1 Rode peper fijn gehakt
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Ras el hanout peper, gemberpoeder, komijn, koriander, kaneel, nootmuskaat, kardemom, paprikapoeder, kurkuma, zout, piment, kruidnagel
- Max. 1 el Bieslook fijn gehakt
- Max. 1 el Peterselie fijn gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de uisnippers samen met de knoflook.
- Voeg de specerijen toe en bak dit even mee.
- Voeg de rode peper toe en roer door.
- Voeg de veldsla toe en roerbak dit vluchtig.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe als ook een gewenste hoeveelheid water.
- Breng dit aan de kook, zet het vuur lager en laat dit zo'n 20 minuten pruttelen.
- Pureer de soep tot een gladde massa.
- Breng de soep op smaak met zout, peper, bieslook, peterselie.
- Voeg de feta toe en verwarm de soep tot de feta gesmolten is.
Deel dit Recept
Add comment