Bloemkool soep met prei en kip
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng een laagje water met zout aan de kook in een soeppan en voeg de kipfilet toe.
  2. Kook de kipfilet in een aantal minuten gaar en haal hem uit de pan om af te koelen.
  3. Scheur de kipfilet aan flarden zodra deze is afgekoeld.
  4. Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
  5. Voeg de fijn gehakte bleekselderij en prei toe en roerbak dit 4-5 minuten mee.
  6. Voeg het water waarin de kip gekookt heeft toe en vul dit aan tot een gewenst hoeveelheid.
  7. Voeg de bloemkoolroosjes samen met geelwortel en kerriepoeder toe en breng dit aan de kook.
  8. Zet het vuur lager en laat de soep zo’n 20 minuten pruttelen (tot de bloemkool gaar is).
  9. Doe de soep in een keukenmachine en pureer.
  10. Roer de kipflarden en kokosmelk door de soep en garneer met bieslook.