Bloemkool-olijven muffins
Maaltijd
Tussendoortje
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 200
g
Bloemkool
in roosjes gesneden
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 1.5
Ei
Max. 20
g
Feta
verkruimeld
Max. 50
g
Olijven op waterbasis (zonder additieven)
fijn gehakt
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Een snufje
Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stoom of kook de bloemkool zacht in zo’n 5-10 minuten.
Pureer de bloemkool samen met de knoflook, de olie en de eieren tot een gladde puree.
Roer de feta, de olijvenstukjes, zout en peper door dit mengsel.
Vul je muffinvormpjes met dit mengsel en zet de vormpjes zo’n 20 minuten in de oven (tot ze gaar zijn en een mooie kleur hebben verkregen).
Gerelateerd