Bloemkool couscous met koolrabi en paprika
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Max. 1
Koolrabi knol
in blokjes gesneden
Max. 2
Paprika’s
in blokjes gesneden
Max. 100
g
Kipfilet
in blokjes gesneden
Kruiden
paprikapoeder, gemberpoeder en knoflookpoeder
Max. 2
el
Naturel yoghurt
Een snufje
Peper
Max. 1
el
Citroensap
Min. 1
handje
Munt
grof gehakt
Min. 200
g
Bloemkoolrijst
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Instructies
Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes samen met de kruiden goudbruin.
Breng in de tussentijd een laagje water aan de kook en stoom de bloemkoolrijst hierboven gaar.
Voeg de koolrabi blokjes en paprikablokjes toe aan de kipblokjes en bak deze zo’n 10 minuten mee.
Meng in de tussentijd de yoghurt met het citroensap en de gehakte munt tot een saus.
Voeg de gare bloemkool couscous toe aan de pan met kip en groenten en meng alles goed, zodat de bloemkoolkorrels een kleurtje krijgen.
Schep de couscous op je bord, besprenkel met de yoghurtsaus en serveer!
Gerelateerd