Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Kipfilet in stukjes gesneden
- Een snufje Kurkuma
- Een snufje Korianderzaad
- Een snufje Kaneel
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Gemberpoeder
- Max. 1 Rood pepertje fijn gehakt
- Max. 50 g Gedroogde abrikozen (zonder additieven) fijn gehakt
- Max. 300 g Pompoen in blokjes gesneden
- Min. 200 g Bloemkool tot korrels gemalen of geraspt
- Max. 1 el Koriander grof gehakt
- Max. 10 g Rauwe amandelen
Ingrediënten
|
Instructies
- Meng de kipfiletstukjes met kurkuma, korianderzaad, kaneel en zout en laat dit even intrekken.
- Verhit de olie in een pan, bak de gekruide kipstukjes tot deze gaar zijn en schep ze vervolgens uit de pan.
- Doe de knoflook, de uisnippers en het pepertje in de pan en bak dit een aantal minuten.
- Voeg de kip weer toe, maar dit keer samen met de pompoenblokjes en een scheut water.
- Laat dit zo'n 25 minuten stoven met deksel op de pan.
- Zet het vuur uit, voeg de bloemkoolkorrels met een nieuwe scheut water toe en laat de korrels met deksel op de pan gaar worden (en het vocht opslurpen).
- Schep de abrikozenstukjes door de bloemkoolcouscous, garneer de couscous met de amandelen en de koriander en serveer!
Deel dit Recept
Add comment