Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Wilde zalmfilet
- Max. 1 Aubergine
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Komijnzaad
- Max. 1 el Salie fijn gehakt
- Max. 1 Bosuitje in ringetjes gesneden
- Max. 1 el Citroensap
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de aubergine en maak inkepingen in de schil.
- Leg de aubergine-helften in een ovenschaal en besprenkel ze met de helft vd olie.
- Dek de ovenschaal af en plaats hem 30 minuten in de oven (tot het vruchtvlees vd aubergine zacht is geworden).
- Haal de aubergine-helften uit de oven, schraap het zachte vruchtvlees uit de schil, schep dit in een keukenmachine, voeg komijnzaad toe en pureer.
- Meng de resterende olie met citroensap, salie en de bosui-ringetjes en verhit dit in een pan.
- Voeg de zalmfilet toe, bestrooi deze met zout en peper en schroei deze in 5-10 minuten aan beide kanten dicht.
- Schep de auberginepuree op je bord, leg de gebakken zalm hier bovenop, besprenkel het geheel met de restanten (de saus) uit de pan en serveer!
Deel dit Recept
Add comment