Recept Afdrukken
Aubergine-witlof tray bake
Aubergine-witlof tray bake
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Aubergine-witlof tray bake
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Verhit de helft vd olie in een pan, voeg de gehalveerde witlof stronkjes toe samen met een scheutje water en stoof deze in 4 minuten beetgaar.
  3. Verdeel de stronkjes vervolgens met de snijkant naar boven over de bakplaat.
  4. Meng de knoflook met de azijn, een snuf peper en de achtergebleven olie uit de pan en giet dit over de witlof stronkjes.
  5. Rooster de stronkjes vervolgens 25 minuten in de oven.
  6. Haal de bakplaat uit de oven, meng het ei met de kaas, de peterselie, de resterende olie, de aubergine plakken en de pompoen blokjes (zodat deze omringt raken met het kruidige ei-kaas mengsel) en schep deze tussen de witlof stronkjes.
  7. Plaats de bakplaat vervolgens nog eens 15 minuten in de oven (tot de eieren gestold zijn, de kaas gesmolten is en de aubergine en pompoen gaar is), schep de ingrediënten van de bakplaat op je bord, garneer met de pijnboompitten en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!