Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 Aubergine in blokjes gesneden
- Max. 50 g Bladspinazie
- Max. 50 g Prei in ringetjes gesneden
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 2 Eieren
- Een snufje Geelwortel
- Max. 1 el Dille fijn gehakt
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de gril van de oven.
- Breng een laagje water aan de kook en blancheer de aubergineblokjes zo'n 3 minuten.
- Blancheer de spinazie vervolgens zo'n 30 seconden.
- Knijp de spinazie na het afgieten zo goed mogelijk uit en hak deze vervolgens fijn.
- Verhit de olie in een ovenvaste pan en roerbak de geblancheerde aubergineblokjes zo'n 15 minuten.
- Voeg de prei en knoflook toe en roerbak deze mee tot ze zacht zijn geworden.
- Schep de inhoud van de pan in een kom, voeg de eieren en overige ingrediënten toe en meng dit goed.
- Giet dit mengsel in de pan, verdeel het mengsel over de bodem van de pan en laat de onderkant van de frittata stollen op het gasfornuis.
- Zet de ovenvaste pan vervolgens zo'n 5 minuten onder de gril van de oven om ook de bovenkant vd frittata te laten stollen.
Deel dit Recept
Add comment