Aubergine lasagne met Parmezaanse kaas
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de helft vd olie met de knoflook, de oregano en een snuf peper en bestrijk de aubergine plakken met dit mengsel.
  3. Verhit een gril pan en gril de aubergine plakken aan beide kanten tot ze zacht zijn geworden en een kleurtje hebben verkregen.
  4. Verhit de resterende olie in een andere pan, voeg de uisnippers en de peper stukjes toe en fruit deze een aantal minuten.
  5. Voeg de spinazie en de tomatensaus samen met een snuf oregano, een snuf peper en de grof gehakte basilicum toe en laat dit al roerend zo’n 10 minuten garen (slinken).
  6. Pak een ovenschaal en verdeel de helft vd inhoud van de pan over de bodem.
  7. Bedek deze laag met een laag gegrilde aubergine plakken, verdeel de resterende inhoud van de pan over die laag en dek de spinazie-tomatensaus laag vervolgens af met de resterende gegrilde aubergine plakken.
  8. Verdeel de Parmezaanse kaas over de toplaag en plaats de ovenschaal zo’n 15 minuten in de oven (tot de kaas is gesmolten, maar nog niet te bruin is geworden).
  9. Schep de lasagne op je bord en serveer!