Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 Aubergine
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 200 g Tomaten fijn gesneden
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Een snufje Kerriepoeder
- Een snufje Cayennepeper
- Max. 1 el Ongezoete, glutenvrije sojasaus (Tamari)
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk zonder additieven
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Basilicum grof gehakt
- Max. 75 g Feta verkruimeld
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine in dikke plakken.
- Leg bakpapier op een bakplaat en leg de plakken hier op.
- Dek dit af met folie en plaats dit zo'n 30 minuten in de voor verwarmde oven tot de plakken zacht zijn geworden.
- Doe deze plakken vervolgens in een grote pan, voeg wat water toe en laat dit op laag vuur pruttelen.
- Verhit de olie in een andere pan en fruit hierin de uisnippers.
- Voeg vervolgens de tomaten en de tomatensaus toe als ook de kerriepoeder, cayennepeper en sojasaus en laat dit samen zo'n 2 minuten pruttelen.
- Giet deze kruidige tomaten-smurrie vervolgens bij de aubergine.
- Pureer dit mengsel tot een glad geheel en roer er de kokosmelk door.
- Breng op smaak met zout en peper en laat alles samen nog zo'n 15 minuten pruttelen tot de gewenste consistentie is bereikt.
- Schep de curry vervolgens in een kom, verdeel hier de feta over en garneer met basilicum.
Deel dit Recept
Add comment