Recept Afdrukken
Aubergine-curry met feta
Aubergine-curry met feta
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Aubergine-curry met feta
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine in dikke plakken.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de plakken hier op.
  4. Dek dit af met folie en plaats dit zo'n 30 minuten in de voor verwarmde oven tot de plakken zacht zijn geworden.
  5. Doe deze plakken vervolgens in een grote pan, voeg wat water toe en laat dit op laag vuur pruttelen.
  6. Verhit de olie in een andere pan en fruit hierin de uisnippers.
  7. Voeg vervolgens de tomaten en de tomatensaus toe als ook de kerriepoeder, cayennepeper en sojasaus en laat dit samen zo'n 2 minuten pruttelen.
  8. Giet deze kruidige tomaten-smurrie vervolgens bij de aubergine.
  9. Pureer dit mengsel tot een glad geheel en roer er de kokosmelk door.
  10. Breng op smaak met zout en peper en laat alles samen nog zo'n 15 minuten pruttelen tot de gewenste consistentie is bereikt.
  11. Schep de curry vervolgens in een kom, verdeel hier de feta over en garneer met basilicum.
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!