Over mij

 • Heb je lichamelijke of geestelijke klachten en ben je benieuwd of je voeding daarop van invloed is?
 • Wil je al jaren afvallen, maar zijn de meeste diëten tot nu toe tevergeefs gebleken?
 • Wil je graag de werking van je lichaam leren begrijpen?
 • Ben je benieuwd of je met aanpassingen in je eetpatroon je medicatie zou kunnen verminderen?

Ik zet me in om mensen (en wellicht ook jou binnenkort) hierbij te helpen. Het is mijn passie om je vraagtekens m.b.t. je gezondheid op te lossen en met passende handvatten je levenskwaliteit te helpen verbeteren.

Daar waar veel voedingsprofessionals hoge consult-kosten berekenen met weinig uitleg en onderbouwing van hun voedingsadviezen, krijg je bij mij altijd uitgebreid uitleg en onderbouwde adviezen en bedragen de consultkosten slechts € 25 euro. Het eerste vrijblijvende advies is zelfs geheel kosteloos en zal al veel van je vraagtekens oplossen.

Voedingsdeskundige in hart en nieren

Mijn naam is Josien Schuttevaar.

Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Het hebben van mijn eigen praktijk stelt me in staat om zonder tijdsdruk met  mijn cliënten te kunnen praten en mijn cliënten daardoor van zeer persoonlijke adviezen te kunnen voorzien. Deze ruimte heb ik nodig om mijn werk (mijn passie) op een fijne manier en vol overgave uit te kunnen  voeren.

Wanneer jij iemand bent die allemaal vraagtekens heeft m.b.t. diens klachten, gezondheid en voeding en daarover eens uitvoerig met een deskundige wil praten, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Wanneer jij iemand bent die enkel af en toe bij een deskundige op een dure weegschaal wil springen, liever niet al teveel wil denken en praten over diens voeding en klachten en standaard voedingsadviezen wenst, dan vrees ik dat je beter bij een andere deskundige aan kunt kloppen.

Ik heb namelijk tot doel je niet alleen van adviezen te voorzien, maar daarnaast ook uitleg, begrip, hulp, steun, aanmoediging, feedback, inspiratie en begeleiding te bieden.

Diploma’s

 • VWO (profiel Natuur&Gezondheid)
 • HBO Voeding en Diëtetiek

Interesses

 • Biochemie
 • Psychologie
 • Biologie
 • Pathologie

Wat ik zoal uitvoerig uitleg

 • De invloed van voeding op de werking van je maag en darmen
 • De invloed van voeding op de werking van je organen en klieren
 • De invloed van voeding op de conditie van je spierweefsel en vetweefsel
 • De invloed van voeding op de (hormoon, vocht, elektrolyten) balans in je lijf
 • De invloed van voeding op de werking van je hersenen
 • De invloed van voeding op de spanning in je lijf

Eigen ervaring

In 2007 (ten tijde van mijn studie Voeding en Diëtetiek) had ikzelf geen controle over mijn gewicht, heb ik op een gegeven moment een BMI van 30 en gewicht van 90 kg bereikt (en nee, lang ben ik niet) en waren mijn gedachten over het leven en mijzelf uitsluitend negatief gekleurd.

Dit was het gevolg van een rigide focus op calorievermindering, het schrappen van vet en dierlijke voeding uit mijn eetpatroon en het leven op voornamelijk vezelrijke graanproducten.

Inmiddels heb ik al jaren een rotsvaste controle over mijn gewicht (deze schommelt hooguit 1-2 kg), weeg ik 40 kg minder dan destijds en zijn mijn gedachten over het leven en mijzelf heel wat positiever geworden.

Dit komt door een totale ommezwaai in focus:

 • Calorieën tel en beperk ik niet meer (mijn calorie-inname is verdrievoudigd t.o.v. toen), bronnen van vet (vooral noten zaden en pitten) zitten nu juist volop in mijn eetpatroon en ook bronnen van dierlijke eiwitten (uitsluitend minimaal bewerkte varianten) ontbreken (in tegenstelling tot toen) nooit meer in mijn eetpatroon.

Kortom:

 • Ik focus me nu enkel nog maar op de optimalisatie van mijn eetpatroon, zodat ik geen tekorten oploop in essentiële voedingsstoffen.

Ik kan jou ook helpen!

Met mijn kennis en ervaring kan ik ook jou helpen! Ik maak graag een persoonlijk plan voor je, zodra ik weet wat je wensen en ook je strubbelingen en valkuilen zijn. Wanneer ik namelijk jou, je ervaringen en uitgangspunten ken, dan is het makkelijker voor mij om een plan te maken welke op jouw lijf geschreven staat en waar jij je aan kunt houden en gelukkig bij voelt.

Benieuwd hoe?

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!